Vištienos kaulų sultinys (momentinis puodas)


Jei turite vištienos kaulų likučių, įmeskite juos į greitąjį puodą su svogūnais, morkomis, salierais ir žolelėmis, kad jie būtų sotūs ir maistingi. vištienos kaulų sultinio!

Vištienos kaulų sultinio stiklainis priešais greitą puodąVištienos kaulų sultinio stiklainis priešais greitą puodą

Ant viryklės troškindavau kaulų sultinį, bet ši technika reikalauja, kad puodą reikia stebėti. Naudojant momentinį puodą, procesas užtrunka apie 2 valandas, bet jūs tiesiog nustatote laikmatį ir leidžiate greitpuodiui veikti savo magiškai!

Šis receptas puikiai tinka ir su kalakutiena, todėl po Padėkos dienos neišmeskite skerdenos! Sulaužykite kaulus ir tokiu pačiu būdu pagaminkite skanų kalakutienos sultinį.

Kodėl jums patiks vištienos kaulų sultinys

  • Jis sodrus, guodžiantis ir gilaus skonio
  • Jis pripildytas maistinių medžiagų
  • Tai labai lengva padaryti momentiniame puode
  • Puikiai tinka sriuboms, padažams ar gurkšnoti
  • Jį galima pritaikyti su mėgstamomis žolelėmis ir daržovėmis

Vištienos kaulų sultinio ingredientai

Viskas, ko jums reikia, yra žolelių, daržovių ir vištienos kaulų, kad pagamintumėte sodrų ir kvapnų kaulų sultinį!

Ingredientai kaulų sultiniui ant staloIngredientai kaulų sultiniui ant stalo
  • Šviežios žolelės — Mėgstu naudoti rozmarinų, čiobrelių ir petražolių šakeles, bet galite naudoti bet kokias šviežias žoleles, kurias turite po ranka.
  • Vištienos skerdena — Tai yra sultinio pagrindas. Gerai, jei ant kaulų vis dar yra šiek tiek mėsos; jo nereikia rinkti visiškai švariai.
  • Daržovės — Svogūnai, morkos ir salierai sultiniui suteikia saldumo ir gilumo.
  • Lauro lapai – Tai sustiprina pikantišką skonį.
  • Pipirų žirneliai — Subtilus prieskonis papildys žoleles neperpildydamas sultinio.
  • Druska — Pakoreguokite pagal skonį po virimo, kad subalansuotumėte skonius.
  • Obuolių sidro actas – Tai vienas iš svarbiausių ingredientų! Obuolių sidro actas padeda išskirti maistines medžiagas ir kolageną iš kaulų.

Kaip pasigaminti vištienos kaulų sultinį

1 veiksmas: Naudodami virtuvinę špagatą, suriškite rozmariną, čiobrelius ir petražoles.

2 veiksmas: Elektrinėje greitpuodyje sumaišykite vištienos kaulus, svogūną, morkas, salierą, lauro lapus, pipirų žirnelius ir druską.

3 veiksmas: Ant viršaus užmeskite žolelių ryšulį, tada įpilkite acto ir 8 puodelius vandens.

Visi ingredientai momentiniame puodeVisi ingredientai momentiniame puode

4 veiksmas: Uždarykite ir užfiksuokite greitpuodžio dangtį. Nustatykite vožtuvą į sandarinimą, tada pasirinkite HIGH rankinį slėgį ir nustatykite laikmatį 2 valandoms.

5 veiksmas: Kai gaminimas bus baigtas, paspauskite Atšaukti. Leiskite slėgiui natūraliai nusileisti 20 minučių, tada greitai atleiskite likusį slėgį.

6 veiksmas: Kai manometras nukris, atrakinkite ir nuimkite dangtį.

Paruoštas kaulų sultinys Instant PotParuoštas kaulų sultinys Instant Pot

7 veiksmas: Sultinį atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada perkoškite per plono tinklelio sietelį, išklotą marle. Išmeskite kietąsias medžiagas.

Vištienos kaulų sultinys perkošiamas į stiklinį dubenįVištienos kaulų sultinys perkošiamas į stiklinį dubenį

8 veiksmas: Perkelkite į sandėliavimo konteinerius.

Kaip tai lengva? Dabar turite naminio kaulų sultinio, paruoštą naudoti bet kuriuo metu, kai sutinkate receptą, kuriam reikia atsargų ar sultinio!

Receptų patarimai ir gudrybės

  • Norėdami pradėti sultinį, naudokite šaltą vandenįkuris padeda iš kaulų išgauti maksimalų skonį ir maistines medžiagas.
  • Ištrindami kietąsias medžiagas, koštuvą išklokite marle kad sultinys būtų skaidresnis.

Ką patiekti pagal šį receptą

Kaulų sultinys yra toks sotus ir skanus, kad juo galite mėgautis kaip sriubos pagrindą, įmaišyti į padažą arba gurkšnoti tiesiai iš puodelio!

Mėgstu gaminti naminius vištienos makaronų sriuba su kaulų sultiniu. Jis visada mane sušildo šaltą dieną, o ypač jauku, jei jaučiu orą!

Tai taip pat nuostabu Kiniška vištienos ir ryžių sriuba.

Naminį vištienos kaulų sultinį galite naudoti pagal bet kurį receptą, kuriam reikia sultinio.

Pakeitimai ir variacijos

  • Galite pridėti bet kokių žolelių ar daržovių turite savo virtuvėje. Į „Instant Pot“ dažnai įdedu česnako skilteles ir citriną, jei jų turiu po ranka.
  • Nedvejodami pakeiskite rozmariną, čiobrelį ir petražoles krapai, kalendra arba lauro lauras skirtingam skonio profiliui.
Atviras kaulų sultinio stiklainis žiūrint iš viršausAtviras kaulų sultinio stiklainis žiūrint iš viršaus

Sandėliavimas ir užšaldymas

  • Sultinys turi būti laikomas hermetiška talpykla. Jis išliks šviežias šaldytuve 3-4 dienas.
  • Taip pat galite užšaldyti kaulų sultinį iki 1 metų. rekomenduoju sultinį atskirti 1 arba 2 puodelių porcijomis todėl galite atšildyti tik tiek, kiek jums reikia vienu metu.
Uždarytas stiklinis indelis vištienos kaulų sultinioUždarytas stiklinis indelis vištienos kaulų sultinio

Kiti greito puodo receptai

Nuostabu, kiek įvairių dalykų galima pagaminti naudojant elektrinį greitpuodį. Štai keletas mano mėgstamiausių būdų, kaip naudoti šį universalų virtuvės įtaisą!

Jei norite daugiau jaukios sriubos įkvėpimo, būtinai peržiūrėkite šį mano mėgstamiausių rinkinį mažai angliavandenių turinčios sriubos receptai!

Vištienos kaulų sultinys stikliniame indelyjeVištienos kaulų sultinys stikliniame indelyje

Jei turite vištienos kaulų likučių, įmeskite juos į greitąjį puodą su svogūnais, morkomis, salierais ir žolelėmis, kad pagamintumėte sodrų ir maistingų vištienos kaulų sultinį!

Paruošimo laikas: 10 minučių

Virimo laikas: 2 valandų

Slėgio didėjimo/mažėjimo laikas: 45 minučių

Visas laikas: 2 valandų 55 minučių

Porcijos: 8

Neleiskite ekranui užtemti

  • Naudodami virtuvinę špagatą, suriškite rozmariną, čiobrelius ir petražoles.

    2 arba 3 (4 colių) rozmarino šakelės, 2 arba 3 (4 colių) čiobrelių šakelės, 2 arba 3 (4 colių) petražolių šakelės

  • Elektrinėje greitpuodyje sumaišykite kaulus, svogūną, morkas, salierą, lauro lapus, pipirų žirnelius ir druską.

    kaulai iš vištienos, 1 didelis svogūnas, 2 didelių morkų, 2 salierų stiebai su lapais, 2 lauro lapai, ⅛ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, 1 arbatinis šaukštelis košerinės druskos

  • Ant viršaus užmeskite žolelių ryšulį, tada įpilkite acto ir 8 puodelius vandens.

    1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto

  • Uždarykite ir užfiksuokite greitpuodžio dangtį. Nustatykite vožtuvą į sandarinimą, tada pasirinkite HIGH rankinį slėgį ir nustatykite laikmatį 2 valandoms.

  • Kai gaminimas bus baigtas, paspauskite Atšaukti. Leiskite slėgiui natūraliai nusileisti 20 minučių, tada greitai atleiskite likusį slėgį.

  • Kai manometras nukris, atrakinkite ir nuimkite dangtelį.

  • Sultinį atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada perkoškite per plono tinklelio sietelį, išklotą marle. Išmeskite kietąsias medžiagas.

  • Perkelkite į laikymo konteinerius.

Šis receptas skirtas 8 puodeliams kaulų sultinio.
Jei norite pasigaminti kalakutų kaulų sultinį, vištienos kaulus galite pakeisti kalakutų kaulais.
Papildomas sultinys turi būti laikomas sandariame inde. Rekomenduoju sultinį padalyti į 1 arba 2 puodelių porcijas. Šaldytuve jis išliks šviežias 3–4 dienas, o šaldiklyje – iki 1 metų.

Mitybos faktai

Vištienos kaulų sultinys (momentinis puodas)

Kiekis vienai porcijai

% dienos vertė*

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -