Jei turite vištienos kaulų likučių, įmeskite juos į greitąjį puodą su svogūnais, morkomis, salierais ir žolelėmis, kad jie būtų sotūs ir maistingi. vištienos kaulų sultinio!


Ant viryklės troškindavau kaulų sultinį, bet ši technika reikalauja, kad puodą reikia stebėti. Naudojant momentinį puodą, procesas užtrunka apie 2 valandas, bet jūs tiesiog nustatote laikmatį ir leidžiate greitpuodiui veikti savo magiškai!
Šis receptas puikiai tinka ir su kalakutiena, todėl po Padėkos dienos neišmeskite skerdenos! Sulaužykite kaulus ir tokiu pačiu būdu pagaminkite skanų kalakutienos sultinį.
Vištienos kaulų sultinio ingredientai
Viskas, ko jums reikia, yra žolelių, daržovių ir vištienos kaulų, kad pagamintumėte sodrų ir kvapnų kaulų sultinį!


- Šviežios žolelės — Mėgstu naudoti rozmarinų, čiobrelių ir petražolių šakeles, bet galite naudoti bet kokias šviežias žoleles, kurias turite po ranka.
- Vištienos skerdena — Tai yra sultinio pagrindas. Gerai, jei ant kaulų vis dar yra šiek tiek mėsos; jo nereikia rinkti visiškai švariai.
- Daržovės — Svogūnai, morkos ir salierai sultiniui suteikia saldumo ir gilumo.
- Lauro lapai – Tai sustiprina pikantišką skonį.
- Pipirų žirneliai — Subtilus prieskonis papildys žoleles neperpildydamas sultinio.
- Druska — Pakoreguokite pagal skonį po virimo, kad subalansuotumėte skonius.
- Obuolių sidro actas – Tai vienas iš svarbiausių ingredientų! Obuolių sidro actas padeda išskirti maistines medžiagas ir kolageną iš kaulų.
Kaip pasigaminti vištienos kaulų sultinį
1 veiksmas: Naudodami virtuvinę špagatą, suriškite rozmariną, čiobrelius ir petražoles.
2 veiksmas: Elektrinėje greitpuodyje sumaišykite vištienos kaulus, svogūną, morkas, salierą, lauro lapus, pipirų žirnelius ir druską.
3 veiksmas: Ant viršaus užmeskite žolelių ryšulį, tada įpilkite acto ir 8 puodelius vandens.


4 veiksmas: Uždarykite ir užfiksuokite greitpuodžio dangtį. Nustatykite vožtuvą į sandarinimą, tada pasirinkite HIGH rankinį slėgį ir nustatykite laikmatį 2 valandoms.
5 veiksmas: Kai gaminimas bus baigtas, paspauskite Atšaukti. Leiskite slėgiui natūraliai nusileisti 20 minučių, tada greitai atleiskite likusį slėgį.
6 veiksmas: Kai manometras nukris, atrakinkite ir nuimkite dangtį.


7 veiksmas: Sultinį atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada perkoškite per plono tinklelio sietelį, išklotą marle. Išmeskite kietąsias medžiagas.


8 veiksmas: Perkelkite į sandėliavimo konteinerius.
Kaip tai lengva? Dabar turite naminio kaulų sultinio, paruoštą naudoti bet kuriuo metu, kai sutinkate receptą, kuriam reikia atsargų ar sultinio!
Receptų patarimai ir gudrybės
- Norėdami pradėti sultinį, naudokite šaltą vandenįkuris padeda iš kaulų išgauti maksimalų skonį ir maistines medžiagas.
- Ištrindami kietąsias medžiagas, koštuvą išklokite marle kad sultinys būtų skaidresnis.
Ką patiekti pagal šį receptą
Kaulų sultinys yra toks sotus ir skanus, kad juo galite mėgautis kaip sriubos pagrindą, įmaišyti į padažą arba gurkšnoti tiesiai iš puodelio!
Mėgstu gaminti naminius vištienos makaronų sriuba su kaulų sultiniu. Jis visada mane sušildo šaltą dieną, o ypač jauku, jei jaučiu orą!
Tai taip pat nuostabu Kiniška vištienos ir ryžių sriuba.
Naminį vištienos kaulų sultinį galite naudoti pagal bet kurį receptą, kuriam reikia sultinio.
Pakeitimai ir variacijos
- Galite pridėti bet kokių žolelių ar daržovių turite savo virtuvėje. Į „Instant Pot“ dažnai įdedu česnako skilteles ir citriną, jei jų turiu po ranka.
- Nedvejodami pakeiskite rozmariną, čiobrelį ir petražoles krapai, kalendra arba lauro lauras skirtingam skonio profiliui.


Sandėliavimas ir užšaldymas
- Sultinys turi būti laikomas hermetiška talpykla. Jis išliks šviežias šaldytuve 3-4 dienas.
- Taip pat galite užšaldyti kaulų sultinį iki 1 metų. rekomenduoju sultinį atskirti 1 arba 2 puodelių porcijomis todėl galite atšildyti tik tiek, kiek jums reikia vienu metu.




Jei turite vištienos kaulų likučių, įmeskite juos į greitąjį puodą su svogūnais, morkomis, salierais ir žolelėmis, kad pagamintumėte sodrų ir maistingų vištienos kaulų sultinį!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Naudodami virtuvinę špagatą, suriškite rozmariną, čiobrelius ir petražoles.
2 arba 3 (4 colių) rozmarino šakelės, 2 arba 3 (4 colių) čiobrelių šakelės, 2 arba 3 (4 colių) petražolių šakelės
-
Elektrinėje greitpuodyje sumaišykite kaulus, svogūną, morkas, salierą, lauro lapus, pipirų žirnelius ir druską.
kaulai iš vištienos, 1 didelis svogūnas, 2 didelių morkų, 2 salierų stiebai su lapais, 2 lauro lapai, ⅛ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, 1 arbatinis šaukštelis košerinės druskos
-
Ant viršaus užmeskite žolelių ryšulį, tada įpilkite acto ir 8 puodelius vandens.
1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto
-
Uždarykite ir užfiksuokite greitpuodžio dangtį. Nustatykite vožtuvą į sandarinimą, tada pasirinkite HIGH rankinį slėgį ir nustatykite laikmatį 2 valandoms.
-
Kai gaminimas bus baigtas, paspauskite Atšaukti. Leiskite slėgiui natūraliai nusileisti 20 minučių, tada greitai atleiskite likusį slėgį.
-
Kai manometras nukris, atrakinkite ir nuimkite dangtelį.
-
Sultinį atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada perkoškite per plono tinklelio sietelį, išklotą marle. Išmeskite kietąsias medžiagas.
-
Perkelkite į laikymo konteinerius.
Jei norite pasigaminti kalakutų kaulų sultinį, vištienos kaulus galite pakeisti kalakutų kaulais.
Papildomas sultinys turi būti laikomas sandariame inde. Rekomenduoju sultinį padalyti į 1 arba 2 puodelių porcijas. Šaldytuve jis išliks šviežias 3–4 dienas, o šaldiklyje – iki 1 metų.
Mitybos faktai
Vištienos kaulų sultinys (momentinis puodas)
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.